Ακολουθήστε μας

Μάριος Συριστατίδης:"Τα χειροκροτήματα των θεατών αντηχούσαν ως ψυχολογικό ντοπάρισμα..."

Κάθε Κυριακή οι αγώνες δρόμου δίνουν την ευκαιρία σε αθλούμενους κάθε ηλικίας, είτε για το 1ο τους μετάλλιο, είτε για μια ακόμη εμπειρία τερματισμού.

 

Ένας από αυτούς, ο Μάριος Συριστατίδης, είχε την ευκαιρία για το 1ο του αναμνηστικό μετάλλιο, τερματίζοντας τον αγώνα των 10χλμ στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου της «Ειρηνοδρομίας 2016».

Το alsosnews.gr προσεγγίζοντας τους ερασιτέχνες δρομείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δημοσιεύει τις εντυπώσεις του Μάριου από τον 1ο του αγώνα δρόμου μέσα από τρεις ερωτήσεις.

 

Μάριε τι ήταν αυτό που σε ώθησε στο jogging;

Ψάχνοντας να βρω ένα άθλημα που μου ταιριάζει, ξεκίνησα ερασιτεχνικά το τρέξιμο για λόγους ψυχικής και σωματικής υγείας, περνώντας έτσι και χρόνο μαζί με τον οκτάχρονο γιο μου. Αρχικά εγώ έτρεχα και αυτός έκανε το ποδήλατο του, σιγά σιγά όμως οι αποστάσεις μεγάλωναν και δίχως να το καταλάβω καλύπταμε αρκετά χιλιόμετρα συζητώντας πολλές φορές και τα δικά μας θέματα κατά την διάρκεια του τρεξίματος μας. Δυστυχώς ο μικρός μου δεν ερχόταν πάντα μαζί, με αποτέλεσμα να έρχονται στιγμές που βαριόμουν να κάνω jogging, επιλέγοντας ως άθληση μόνο το ποδόσφαιρο 5χ5 με φίλους μια φορά την εβδομάδα. Όμως η μεταξύ μας γνωριμία μέσω του ποδοσφαίρου, παράλληλα με τον ενθουσιασμό που μου μετέδιδες για το jogging, με παρακίνησαν σε συχνότερες δρομικές προπονήσεις, με αποτέλεσμα να αποφασίσω και την 1η μου συμμετοχή σε αγώνα δρόμου.

 Πως βίωσες το άγχος του πρωτάρη δρομέα όταν στάθηκες στη γραμμή εκκίνησης;

«Αρχικά δεν ήξερα τι να κάνω, να τρέξω δυναμικά από τα πρώτα χλμ, ή να κρατήσω δυνάμεις για το τέλος του αγώνα. Ομολογώ ότι προβληματιζόμουν για τον τερματισμό μου, παρότι οι διαδρομές που κάλυπτα στις προπονήσεις είναι πάνω από 10 χλμ. Τελικά υιοθέτησα μια άποψή σου που είχα ακούσει κατά τη διάρκεια παλαιότερης προπόνησης. Θυμάμαι μου είχες πει:«Το ιδανικό tempo αγώνα είναι αυτό που σου επιτρέπει να κάνεις το 2ο μισό τουλάχιστον λίγο γρηγορότερα από το 1ο.Αυτό θα σημαίνει ότι δεν κουράστηκες και χάρηκες πράγματι τον αγώνα».Δεδομένου ότι δεν είχα ανταγωνιστική διάθεση, ξεκίνησα με έναν αργό ρυθμό που με οδήγησε σε έναν ξεκούραστο και άνετο τερματισμό.

Περιέγραψέ μας σκέψεις & συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ομολογώ ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου, ένιωσα πρωτόγνωρα για μένα συναισθήματα.Στη λήξη ένιωθα πως είχα δυνάμεις για άλλο τόσο τρέξιμο, καθώς ο αντίλαλος της λέξης «συγχαρητήρια» μου είχε αφαιρέσει όλη τη μυϊκή κόπωση των 10χλμ. Καταπληκτικά και αξέχαστα τα συναισθήματα μου στον τερματισμό. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα…!!!

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω