Ακολουθήστε μας

Γιώργος  Διαμαντής: «Όποιος έρθει κοντά μας, θα είναι πάντα ενεργός»

 

Για τους φίλους δρομείς, το alsosnews.gr δημοσιεύει μια συνέντευξη του αθλούμενου Γιώργου Διαμαντή (προσωρινός πρόεδρος του ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ) και τον ευχαριστεί για την παραχώρηση αυτής.

 

Γιώργο, πότε και με τι σκοπό ιδρύθηκε ο σύλλογός σας;

Στον δρομικό χώρο, που συνεχώς διευρύνεται και σε μια εποχή που ο ατομικισμός θριαμβεύει, μια όμορφη παρέα από δρομείς, που δεν έχουν άλλες σκέψεις ή συμφέροντα στον χώρο και που στο μυαλό τους έχουν τον αθλητισμό για όλους, ενώ παράλληλα έχουν και τον εθελοντισμό πολύ ψηλά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους σύλλογο. Έτσι, με το ξεκίνημα του 2016,  πήρε σάρκα και οστά ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ». Κρίναμε πως στους συλλόγους σήμερα η έκφραση της άποψης, πέρα από αυτή του αρχηγού, συνήθως δαιμονοποιείται. Αποφασίσαμε η γνώμη του καθενός χωριστά να αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης και συνοχής. Θέλουμε να χαρούμε τη δημιουργία που φέρνει το συλλογικό πνεύμα. Φιλοδοξούμε ν' ανταποκριθούμε στ' αθλητικά & πολιτιστικά ιδεώδη, να γίνουμε υπόδειγμα και να αφήσουμε παρακαταθήκη συλλογικής προσπάθειας και διαφανούς λειτουργίας. 

Ποιοι ήταν οι εμπνευστές της ιδέας δημιουργίας του συλλόγου σας;

Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια υπήρχαν συζητήσεις με ανθρώπους, με τους οποίους είχαμε κοινή οπτική για τον δρομικό χώρο. Παλαιοί και νέοι συνάδελφοι που είτε ανήκαν σε υπάρχοντες συλλόγους είτε ήταν  ανεξάρτητοι και δεν ήθελαν να ενταχθούν σε υπάρχοντες συλλόγους. Συνάδελφοι με πάθος αλλά και με σύνεση από αυτούς που έρχονται αγνά, μόνο και μόνο για να προσφέρουν. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Με το που ξεκίνησε το 2016 είπαμε απλά: Ωρίμασε. Έφτασε η ώρα. Πάμε!  

Ποιες είναι οι δραστηριότητες-στόχοι σας; 

Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε όλα τα αθλητικά δρώμενα του χώρου μας, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα, χωρίς καμία εξαίρεση. Να συμβάλλουμε με την ένταξή μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), με εκδρομές για συμμετοχή σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, στοχεύουμε και να δημιουργήσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα κρατούν ζωντανό τον Ελληνικό πολιτισμό και θα αναδεικνύουν τα γράμματα, τις τέχνες και την μουσική. Μαζί με αυτά βέβαια, στοχεύουμε να αναδείξουμε με δράσεις την οικολογική συνείδηση που όλοι οι δρομείς έχουμε μέσα μας. 

Ποια είναι σήμερα τα μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ.;

Σήμερα λειτουργούμε με προσωρινό Δ.Σ. ή προσωρινή πενταμελή διοίκηση, μέχρι τις εκλογές.

Τα μέλη είναι:

Διαμαντής Γεώργιος Πρόεδρος

Κωστελίδης Χρήστος, Αντιπρόεδρος

Μπέλλος Ηλίας Γενικός Γραμματέας

Καλτσά Χριστίνα Ταμίας

Γκέκα Μαρία Ειδικός Γραμματέας

Μετά τις εκλογές θα αναδειχτεί 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο. 

Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα μέλη και ποιες οι παροχές υποστήριξης;

Σήμερα έχουμε 40 μέλη και είναι βέβαια όλα ενεργά. Επειδή η γνώμη του κάθε μέλους, στον σύλλογό μας είναι σεβαστή και η φιλοσοφία μας είναι να την θεωρούμε κύτταρο ανάπτυξης και συνοχής, έχουμε την φιλοδοξία πως, όποιος έρθει κοντά μας, θα είναι πάντα ενεργός.

Υπάρχουν σκέψεις αλλά και εμπειρία. Οι παροχές του συλλόγου προς τα ενεργά μέλη, είναι κάτι που διαμορφώνεται και σε αυτό συμβάλουν όλα τα ενεργά μέλη.  

Υπάρxει συνεργασία & υποστήριξη από την δημοτική αρχή;

Είναι νωρίς ακόμη. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κύριο μέλημά μας και θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε σημαντικά πράγματα από αυτή τη συνεργασία, αλλά και να δώσουμε πολλά  στους δημότες. Θεωρούμε ότι ο σύλλογος θα αφήσει το στίγμα του, με τον τρόπο της Λειτουργίας του. 

Στο πρόσφατο παρελθόν οι αγώνες δρόμου ήταν ελάχιστοι και οι επιλογές συγκεκριμένες.Σήμερα υπάρχει πληθώρα αγωνιστικών επιλογών κάθε Κυριακή. Με τι κριτήριο επιλέγει πλέον το ΔΣ, την υποστήριξη αγώνων με ομαδικές εγγραφές;

Εννοείται πως βασική μας επιλογή και προτεραιότητα θα είναι οι αγώνες των συλλόγων μαζικού αθλητισμού.Θα μπορούμε επίσης να συμμετέχουμε σε αγώνες, που διοργανώνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή από συλλόγους του ΣΕΓΑΣ, εφ’  όσον κρίνουμε βέβαια, ότι οι διοργανωτές δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο σύλλογό μας και στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). 

Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες δρόμου -με ελάχιστες εξαιρέσεις- χαρακτηρίζονται από μια εμπορευματοποίηση που όμως προσφέρει ποιότητα παροχών. Ποια η θέση του συλλόγου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο;

Είμαστε αρκετά έμπειροι άνθρωποι στον χώρο και δεν χρησιμοποιούμε συλλήβδην τον όρο εμπορευματοποίηση, για κάθε αγώνα που έχει κόστος συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής σε αγώνες που διοργανώνονται από συλλόγους, σκοπό έχει να καλύψει τα έξοδα τους, καθώς κάθε αγώνας έχει τα δικά του ιδιαίτερα κόστη. Εάν βεβαίως το αντίτιμο είναι συμβατό με την ποιότητα του αγώνα, τότε αυτοί θα είναι αποδεκτοί.

Η συνύπαρξη & η συνεργασία πληθώρας συλλόγων δρομέων είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Ποια οφέλη απορρέουν για το σύλλογό σας, από μια τέτοια ένταξη στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ;

Η ΕΟΣΛΜΑ-Υ λειτουργεί μια 10ετία στο χώρο. Κατ αρχήν, είναι όμορφο όλοι οι σύλλογοι να είμαστε μαζί και μετά από συζητήσεις και αγαστή συνεργασία, να προωθούμε κοινούς στόχους που αφορούν τον χώρο του αθλητισμού για όλους., δηλαδή τον χώρο μας.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, με την ένταξη μας στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τα κυριότερα οφέλη που αποκομίζουμε, είναι η δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε τις συμφωνίες που γίνονται από την  ομοσπονδία σε κεντρικό επίπεδο με διοργανωτές αγώνων. Για παράδειγμα, με τον ΣΕΓΑΣ και την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης, την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Μεσσήνης, την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Ολυμπίας, την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου του Ναυπλίου και άλλες. Παράλληλα, η ΕΟΣΛΜΑ-Υ έχει απλώσει την αγκαλιά της και μας προστατεύει με παρεμβάσεις της, σε διάφορα προβλήματα που προκύπτουν κατά την λειτουργία μας. 

Που και ποιες ώρες μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος αθλούμενος με το σύλλογο;

Προς το παρόν, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας, όποιος το επιθυμεί με τον

κ. Γιώργο Διαμαντή diamantisgio@gmail.com τηλ/fax2106420949 κινητό 69776360245 ή την

κα Χριστίνα Καλτσά christinkalt@yahoo.grτηλ 2155309896 6970249452.

Παράλληλα μπορείτε να επικοινωνείτε στο

facebook «ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς» και σύντομα στο siteμας www.athenianrunnersclub.gr

 

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω